top of page
Velkommen til Strand

Strand er et meget godt utgangspunkt for en vellykket tur med overnatting. Gode moderne lokaler, god mat og en fantastisk beliggenhet i idylliske omgivelser bør kunne skape gode rammer for en vellykket tur for din gruppe. Her finner du informasjon om rom, hytter, fellesarealer, uteområdet, aktiviteter og turmål i vårt nærmiljø. Send oss en uforpliktende forespørsel, så får du raskt svar om vi er ledig på dine aktuelle datoer.     

199

200

Sengeplasser
totalt
Plasser i møtesalen

95

Plasser i spisesalen

95

senger med bad på rommet. 2-5 senger per rom.

104

Senger i 
hytte

Strand passer for grupper fra 30 til 150 stykker. Vi har 20 moderne gode familierom med bad og 3, 4 og 5 senger. I tillegg har vi 5 enklere hytter med dusj i eget bygg.   

IMG_7934.JPEG

Gjestehuset

I Gjestehuset finnes det 20 rom med bad på hvert rom. I første etasje har vi 6 rom med 4 senger på hvert rom og 4 rom med 5 senger. I andre etasje er det 8 rom med 5 senger og 2 rom med 3 senger. Alle rom har enkeltsenger, som kan skyves sammen til dobbeltseng. 

 

Rom 10 og 11 i første etasje er spesielt HC-vennlige rom. I dette bygget er det tv-stue med to hjørnesofaer mot sjøen i første etasje. I andre etasje er det et møterom mot sjøen og et kjøkken i motsatt ende av korridoren. Kjøkkenet egner seg for mindre grupper, eller dersom noen ønsker å ordne seg en ekstra tidlig frokost. Skal du ordne en kake eller har en mataktivitet underveis i opphold kan dette også gjøres her. 

Hyttene

På Strand har vi 5 enkle hytter. Hver hytte har ett fire-mannsrom og tre seks-mannsrom. Det er vask på hvert rom, og ett toalett på gangen. Dusj i eget bygg. Det er dessverre ikke kjøkken eller stue på hyttene. Hyttene er av eldre dato og trenger å moderniseres. Dette er det planer om å gjøre noe med på litt lengre sikt. Likevel fungere hyttene greit for mange av våre gjester. Disse hyttene oser av 60-talls leirsjarm.   

 

Fasiliteter i fellesarealene

Med et stort uteområde og flere lokaler har Strand fleksible lokaler for din gruppe. Vi har en stor møtesal, salong/peisetue og spisesal. I tillegg finnes det 5-6 ulike mindre grupperom med plass til 10-25 stykker. De fleste grupperom har projektor og lerret.  

Strand har en innbydende og moderne spisesal fra 2019. Spisesalen har plass til ca 90 stykker, men det kan dyttes inn noen flere stoler. I tillegg har vi 6 babystoler fra Ikea. Ved arrangementer utover 100 gjester kan man gjennomføre flexitid, slik at man kan betjene flere mennesker over et noe lenger måltid. Det går også an å spise utendørs eller i salongen/peisestua som ligger vegg i vegg med spisesalen. 

Spisesal

Måltider underveis i oppholdet er en vesentlig del av opplevelsen. Derfor legger kjøkkenet på Strand mye i å servere god mat og trygg mat. Vi tilpasser menyen etter deres budsjett og tilpasser maten til dietter og allergier. 

 

Normalt serverer vi frokost, lunsj, middag med dessert og kveldsmat. Man kan kutte fra 4 til 3 måltider per dag, for en bedre lunsj eller finere middag. 

 

Gruppene kan selv ta med kaker, snack eller frukt til kveldskos. Dette kan også kjøpes av Strand mot et tillegg. 

 

Forbredelser til måltidet og opprydding etterpå tar personalet på Strand ansvaret for. Da kan du få konsentrerer deg om andre viktige oppgaver.   

Strand 4.jpg
Strand 1.jpg

Stor møtesal/festsalen

Den store møtesalen på Strand blir gjerne kalt Festsalen av mange av våre gjester. Her har man et fleksibelt rom som kan dekke mange ulike behov. Med stoloppsett i rader er det plass til 200 stoler. Til selskaper kan vi dekke til 140 gjester med fire parallelle langbord, eller en E med fire «armer». Fra salen har man to dører med direkte utgang til våre flotte uteområder. Etter ønske fra leietaker ordner vi i stand salen slik man ønsker det. 

 

Utstyr i møtesalen

  • Prosjektor og lerret

  • HDMI kabel til prosjektor med kobling til PA.

  • Mini-jack kabel for lydavspilling med mobil

  • 1 håndholdt og 1 bøyemikrofon trådløs

  • Flere kabla mikrofoner

  • 4 monitorer

  • Notestativ

  • PA-anlegg med 6 ledige kanaler om man vil koble på eget utstyr.

  • Trådløs wifi og kablet wifi bakerst i salen.  

DSC_0062.JPG
IMG_0106.JPG

Salongen - Peisestue

Peisestue 2.jpg

Salongen eller peisestua uten peis ligger i umiddelbar nærhet til den stror møtesalen. Den fungerer godt som et mingleområde før, under og etter møter Peisestua egner seg også godt som samlingsted på kveldene. I tilknytning til peisestua ligger også toalettene og spisesalen. Peisestua ble pusset opp i 2020. Peisen ble da midlertidig fjernet. Vi sparer nå til ny gasspeis...

 

I peisestua finnes integrert lydanlegg med mulighet for å koble til mikrofon eller musikkavspilling via mini-jack kabel. (vanlig hodetelefonutgang). Det er en stor TV der, samt projektor og lerret. Det er også piano i peisestua

Aktiviteter og uteområdet

Strand ligger bokstavelig talt ett steinkast fra sjøen. Mefjorden og eiendommen rundt Strand innbyr til et mangfold av aktiviteter. Frister det med en liten dukkert før frokost? Eller har du lyst å ta med barna ut på en liten kanotur? Eller kanskje har du alltid drømt om å prøve SUP? 

 

Strand har også sandvollyballbane, gressslette til fotball og ny oppgradert lekeplass fra 2020.  

IMG_7907.JPEG
IMG_7884.JPEG

Kiosk

Strand har en vakker nostalgiske Diplomis-kiosk. Den ble restaurert i 2020. Etter avtale med leietakere kan kiosken være åpen etter ønsket tidspunkt. Normalt sett ordne leietakere med kioskvakter, mens Strand ordner med varer.  I kiosken får man kjøpt brus, sjokolade, godteri og is i sesongen. I kiosken kan man betale med Vipps, kort eller kontant.

P1250803.JPG

Kanoer

Strand har 10 kanoer med årer og vester. I hver kano er det plass til 3 personer. Kanopadling er en gøy og morsom aktivitet for barn og voksne. Når man er leietaker på Strand er tilgangen til kanoene inkludert i leien. Mefjorden er fin å padle i og man kan gjerne padle både innover i fjorden eller utover mellom holmer og skjær. Vi har også 4 SUPer, så her ligger alt til rette for fine turer på sjøen. 

Klatrevegg

Strand fikk egen klatrevegg i 2022. Veggen er 5 meter høy og man kan klatre på to tau samtidig. Veggen har toppsikring. For å bruke veggen MÅ man stille med instruktør som sikrer hvert barn. Instruktør må ha brattkortkurs eller toppsikringskurs. Vi har seler, tau og annet sikkerhetsutstyr.  Veggen passer for barn i 1.-7. trinn. For større barn anbefales klatreveggen i Ormestadvika (10 min fra Strand med bil). 

P1280717.jpg
Stor fotballbane på Strand

Ut på tur

En kort spasertur nord for Strand finner man Skjellvika badestrand. Her er det perfekt for familier å holde på hele dagen. Skjellvika badestrand er llanggrundt, så den er perfekt for små barn. Her finnes toaletter og kiosk. For ungdommer finnes det også et stupebrett rundt en liten odde til venstre for stranden. Skjellvika kan man gå til fra Strand. Først litt langs veien og deretter gjennom skogen.  

Turmuligheten i nærområdene er mange. Fra Strand sin eiendom er Gamlefjell et kortreist turmål. Gjennom skogen er det ca 10-15 minutters gange opp til toppen. Derfra får du en flott utsikt mot øst og mot vest. Langs turstien opp kan man arrangere sporlek eller andre former for konkurranser. 

Setter man seg i bilen og kjører 4 minutter videre sørover på Østerøya kommer man til flere fine turmål. Flautangen har både fine svaberg, idylliske strender og fine turmål etter en kort spasertur. Kjører man bilen 2 minutter til  Tallakshavn parkering, kan man spasere videre sørover mot sydspissen av Østerøya. Langs stien kommer man til flere fine strende (Truberstranda, Strandvika og evt. Ertsvika). Det gamle sjømerket Tønsberg Tønne er et kjent turmål i kommunen, og fint i både solskinn og full storm. Det tar ca 30 minutter å gå hit. 

Utsikt Gamlefjell 3.PNG
Utsikt fra Gamlefjell 
Strand
bottom of page