top of page

Om oss

Strand er et rusfritt sted med egne leirer og utleie til eksternes leirer, konferanse og selskaper.  Vår bygningsmasse og beliggenhet er et meget godt utgangspunkt for gode og minnerike opplevelser.

Strand ligger idyllisk til på Østerøya i Sandefjord med strandlinje mot Mefjorden. Kun 6 km fra sentrum av Sandefjord og 16 km fra Sandefjord Lufthavn Torp, og midt mellom Tønsberg og Larvik. Med offentlige kommunikasjoner som fly, buss, tog og ferge er det kort vei til Sandefjord fra de fleste byer i Sør-Norge og flere europeiske storbyer. Fra sentrum til Strand er du nødt til å bruke taxi eller privatbil. 

 

Østerøya er kjent for sine friområder som er godt tilrettelagt for rikt og variert friluftsliv. Skjærgården gir mange muligheter, og ligger flott til for fiske. Kort vei til Skjellvika badestrand. Her kommer man inn på kyststien som strekker seg ca 10 km seg utover Østerøya mot Flautangen og Tønsberg Tønne. Utsikten fra «Tønna» er fantastisk, enten sola skinner eller vinden uler. Om du bor på Strand har du mange turmuligheter i nærområdet utover halvøya.  Mefjorden, som ligger beskyttet mellom Østerøya og Vesterøya, har mange holmer og viker og egner seg godt til strandhugg med kano eller båt.

Strand eies av Normisjon region Vestfold Buskerud og drives med kristen profil. Av prinsipielle grunner er det derfor ikke anledning til å severe alkohol på Strand. Vi er medlemmer i Gjestfri. 

Strands historie kan dokumenteres helt tilbake til 1402. På slutten av 1800-tallet og til et stykke inn på 1900-tallet, var det kjent som et av landets beste sommerpensjonater.

I 1939 begynte Indremisjon (nå Normisjon) sin leirvirksomhet for barn og unge på Strand. Organisasjonen kjøpte leirstedet i 1943 og har siden den gangen utviklet stedet til slik det er i dag. Titusener av barn og ungdom har hatt sine somre på Strand.

 

Fortsatt drives det sommerleirer her til glede for barn og ungdom. I tillegg brukes Strand av mange andre typer grupper. Det arrangeres treningsleirer for idrettslag, ledersamlinger, årsmøtehelger, kurs, konferanse, familieturer, selskaper og mange leirer for kirker og organisasjoner.

Har du lyst å gi en gave eller bli fast giver til Strand? Se mer her

Velkommen til Strand!

 

 

 

 

 

 

 

Bilde t.v: Strand gård og pensjonat år ca1904 sett fra fjellet øst for Østerøyveien. Til venstre ser man "Villaen fra 1901" Midt i bilde hovedhuset på gården, i dag kalt "Bestyerboligen". Bilde t.h: Strand kystsanatorium sett fra Storholmen mot vest/Strand. Midt i bilde ser man "Bestyerboligen" og "Villaen" i bakgrunnen. Begge bildene er fra tidlig 1900-tallet.   

 

IMG_4530.JPG
Ved begynnelsen av 1900 tallet, bilde 4.
bottom of page